Βιογραφικό

Η Σταυρούλα Παπαδονικολάκη γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Εργάζεται ιδιωτικά στο χώρο του γραφείου της στο Ίλιον σαν ψυχολόγος, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Ειδική Παιδαγωγός.

Αποφοίτησε από το τμήμα της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Πανεπηστήμιο Brunel του Λονδίνου. Το 2004 βραβεύτηκε με το J. Pitman Award στην Ειδική Αγωγή για την πτυχιακή της εργασία στον αυτισμό. Στο Λονδίνο παρακολουθησε προγράμματα που αφορούν την εκπαίδευση χαρισματικών μαθητών.
Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στις εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας (TEACCH, MAKATON, PECS, Κοινωνικές Ιστορίες), στην Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση της Δυσλεξίας και Μαθησιακών Δυσκολιών. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στην Συμβουλευτική Γονέων και την Παιδική Ψυχοπαθολογία. Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στην Συστημική Ψυχοθεραπεία και τη Θεραπεία Οικογένειας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ.).

Συνεργάζεται με δομές και επαγγελματίες, όπου παρέχει Ψυχοεκπαίδευση σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό, νοητική υστέρηση, προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα και δυσκολίες στη μάθηση. Είχε την επιμέλεια προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με αυτισμό. Αναλαμβάνει προγράμματα ένταξης παιδιών με αυτισμό στο σχολικό πλαίσιο (προσχολική αγωγή, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο). Έγραφε στο μηνιαίο περιοδικό Υγεία Ευεξία. Από το 2008 ιδιωτεύει στο χώρο του γραφείου της όπου παρέχει Συμβουλευτική και θεραπεία σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, Ψυχοεκπαίδευση και Συμβουλευτική Γονέων, Εποπτεία επαγγελματιών και παρέχει Ειδικό Παιδαγωγικό πρόγραμμα σε παιδιά και εφήβους με δυσκολίες συμπεριφοράς, δυσκολίες στη μάθηση και δυσκολίες στην επικοινωνία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου.